Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

ARTRITA, ARTRITA REUMATOIDA SI TRATAMENTUL ARTRITEI

Una dintre cele mai invalidante forme ale artritei, cea care provoaca dureri puternice la nivelul articulatiilor asociate cu inflamatia tesutului conjunctiv sinovial, urmate de tumeficatie articulara si care duc la deformarea articulatiei afectate, este cunoscuta sub numele de artrita reumatoida. In cazul in care sunt interesate mai multe articulatii atunci este vorba despre poliartrita reumatoida. In artrita, inflamatia articulara afecteaza in mod simetric articulatiile periferice (metacarpofalangiene, falangiene) si toate structurile articulare (capsula, cartilaj,muschi,oase,tendoane). Artrita reumatoida afecteaza 0,5% - 1% din populatie, este mai frecventa la femei decat la barbati (3/1) si poate fi intalnita sub forma de :

-artrita reumatoida juvenila (apare la copii sub 16 ani)
-artrita reumatoida tardiva (apare la pacienti cu varsta intre 40-60 ani).

Simptomatologia acestei boli este reprezentata de :

-redori matinale la nivelul articulatiilor
-tumefactia simetrica a articulatiilor interesate (interfalangiene, metacarpofalangiene)
-sunt afectate mai multe articulatii simultan
-aparitia nodulilor reumatoizi subcutanati
-aparitia leziunilor periarticulare (tenosinovita, chisturi sinoviale, bursita)

Cauzele aparitiei acestei boli nu sunt cunoscute in totalitate. Se presupune ca factorul genetic este implicat in dezvoltarea afectiunii. Mai exista si alte ipoteze etiopatologice cum ar fi :virusi, bacterii, substante straine prezente in organism,stafilococi,streptococi,citomegalovirus,etc).

Tratamentul pentru artrita reumatoida consta in elaborarea unui program de recuperare medicala asociat cu tratament medicamentos. Scopul acestui tratament este de a reduce durerile si inflamatiile articulare si de a preveni instalarea handicapului permanent. Programul de recuperare medicala (kinetoterapie) trebuie sa fie individualizat si depinde de stadiul bolii, de modalitatile de tratament folosite anterior si de severitatea bolii. Daca pacientul priveste cu neglijenta tratarea acestei boli atunci pot apare consecinte grave si nefavorabile (chiar BLOCAJ articular).

-Tratamentul medicamentos consta in administrarea medicamentelor antiinflamatoare si uneori si a corticosteroizilor.
-Tratamentul prin recuperare medicala (fizioterapie, kinetoterapie,balneoterapie)

Este de mare importanta schimbarea stilului de viata al pacientilor diagnosticati cu artrita reumatoida.Li se recomanda efectuarea exercitiilor fizice in masura posibilitatilor, o alimentatie corespunzatoare si protejarea articulatiilor fata de accidentele nedorite.

Exercitiile fizice sunt recomandate pentru cresterea tonusul muscular, pentru imbunatatirea functionalitatii articulare si cresterea. Putem sa concluzionam ca tratamentul pentru pacientii care sufera de artrita reumatoida, indiferent de varsta si sex, trebuie efectuat cu maxima seriozitate, toata viata. Pacientii trebuie sa urmeze un tratament medicamentos recomandat de medicul specialist si obligatoriu un tratament de recuperare medicala care cuprinde efectuarea procedurilor de fizioterapie ( ultrasunet, electroterapie, magnetoterapie, etc) si gimnastica medicala (kinetoterapie)-un program de exercitii fizice elaborat de catre un kinetoterapeut, intr-o sala de recuperare medicala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...a

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site