Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

ARTROZA SI RECUPERAREA MEDICALA

Artroza reprezinta o alterare distructiva a fibrocartilagiilor sau cartilagiilor articulare de natura degenerativa. Este o boala reumatica care se caracterizeaza prin deteriorarea cartilajului articular si "ajuta" la imbatranirea prematura a lui. Este des intalnita la pacientii care au peste 40 ani, mai frecvent la femei decat la barbati, fara a fi exclusa aparitia ei si la tineri. Artroza se declanseaza atunci cand anumiti constituienti proteici se modifica, in timp ce altii isi maresc numarul sau dimensiunea. Sunt afectate articulatiile mari care suporta greutatea corpului (genunchi, sold, coloana vertebrala). Artroza in general este o boala care progreseaza, suprafetele cartilaginoase devin neregulate si apar excrescente osoase (ciocuri, noduri, osteofite), dand nastere la dificultati in efectuarea unor miscari necesare.

Semne si simptome:

-durerea apare cand este solicitata articulatia sau dupa un repaus de lunga durata
-limitarea miscarilor- dificultate la efectuarea unor miscari simple
-rigiditate a spatelui si a gatului- apare dupa repaus si dimineata
-imflamatie (cresterea temperaturii locale)
-tumefactie (cea mai frecventa la nivelul articulatiei genunchiului)
-noduri la nivelul degetelor
-discomfort in timpul sederii sau mersului

Cele mai afectate articulatii sunt: articulatia coxo-femurala (coxartroza), articulatia genunchiului (gonartroza), a gleznei, a cotului, a umarului si coloana vertebrala.

Tratamentul pentru artroza poate fi:
- tratament medicamentos - prin administrarea de anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS) care reduc durerea si inflamatia: ibuprofen, indometacin, aspirina, diclofenac, ketotifen. Administrarea medicamentelor produce si efecte secundare si de aceea trebuie folosite cu prudenta la recomandarea unui medic specialist.
- tratamentul prin recuperare medicala: (fizioterapie, gimnastica medicala-kinetoterapie, masaj terapeutic).

Sedintele de fizioterapie (ultrasunet si electroterapie) pentru artroza (gonartroza, coxartroza) trebuie urmarite cu maxima seriozitate si trebuie efectuate zilnic timp de 10-12 zile consecutiv pentru a avea rezultate eficiente.

Efectuarea unui program de exercitii medicale intr-un cabinet de gimnastica medicala (kinetoterapie) are un rol foarte important in mentinerea fortei musculare si a independentei personale. Kinetoterapia ajuta la cresterea mobilitatii articulare, la cresterea tonusului muscular, favorizeaza circulatia sanguina de intoarcere si contribuie la controlul obezitatii. In afara de gimnastica medicala sub supraveghere medicala de catre un kinetoterapeut recomandam si mersul pe bicicleta, inotul, mersul pe jos cu incaltaminte adecvata.

Masajul terapeutic pentru artroza are efect antialgic.

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site