Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

COXARTROZA, RECUPERARE MEDICALA PENTRU COXARTROZA

Articulatia coxo-femurala este una dintre cele mai importante articulatii ale corpului omenesc deoarece are un rol semnificaiv in desfasurarea mersului. Impreuna cu muschii soldului indeplineste si functia de suport al greutatii corporale, mentinand pozitia verticala a acestuia. Coxartroza se manifesta printr-o degenerare articulara determinata de un dezechilibru morfo- functional. Ea este cunoscuta si sub numele de osteoartroza soldului sau artroza soldului si reprezinta o localizare a reumatismului degenerativ la nivelul articulatiei soldului. Coxartrozele sunt intalnite la pacientii de peste 40 de ani iar frecventa lor este mai mare la persoanele cu varsta inaintata. Surplusul de greutate si varsta inaintata sunt principalele cauze de aparitiei a acestei boli.

Tratamentul medical pentru coxartroza are drept obiective:

-calmarea durerii
-indepartarea cauzelor care modifica mecanica articulatiei coxo-femurale (obezitate,luxatie)
-individualizarea programului de recuperare (gimnastica medicala) pentru fiecare pacient in parte
-combaterea contracturii musculare
-refacerea structurii biochimice a cartilajului articular
-reeducarea mersului

Recuperarea medicala pentru coxartroza consta in efectuarea unor sedinte de fizioterapie ( electroterapie si ultrasunet) asociate, daca este cazul, cu masaj terapeutic. Dupa disparitia durerii, trebuie urmat un program de kinetoterapie (program de exercitii fizice elaborate de catre un kinetoterapeut). Kinetoterapia ajuta la cresterea mobilitatii articulare, imbunatatirea tonusului muscular, cresterea troficitatii cartilajului afectat. Gimnastica medicala (kinetoterapie) trebuie facuta intr-o sala de kinetoterapie care este dotata cu obiecte si aparatura medicala, ci nu acasa fara supravegherea unui specialist in domeniul- kinetoterapeut.Exercitiile pentru coxartroza pot fi exercitii pasive, exercitii active sau exercitii active cu rezistenta in functie de evolitia bolii si de stadiul acesteia.

Pacientilor care fac recuperare medicala in cabinetele noastre din Bucuresti le recomandam urmatoarele:

1.Mentinerea greutatii corporale sau scaderea in greutate daca este cazul
2.Evitarea pozitiilor prelungite in scaun sau pe genunchi
3.Evitarea mersului fara baston si evitarea mersului prelungit
4.Efectuarea (dupa posibilitati) unor programe de kinetoterapie intr-o sala de gimnastica medicala
5.Mersul pe bicicleta este recomandat

Putem sa concluzionam ca exista posibilitatea de a lua masuri de prevenire a aparitiei coxartrozei prin metode care permit o buna functionalitate articulara si care reduc eventualele contracturi musculare. Singurul tratament care impiedica uzura (distrugerea) articulatiei coxo-femurale este kinetoterapia (gimnastica medicala).

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site