Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

DISCOPATIE ( lombara, cervicala, toracala )- TRATAMENT DISCOPATIA VERTEBRALA

Coloana vertebrala este alcatuita din vertebre, discuri intervertebrale, ligamente si capsule articulare. Deteriorarea discului intervertebral de la nivelul coloanei vertebrale este cunoscuta sub denumirea de discopatie. Discopatia cunoscuta si ca "boala discului intervertebaral" se manifesta prin durere puternica, acuta la nivelul unei anumite zone a coloanei vertebrale (coloana cervicala, lombara sau toracala). Cele mai frecvente discuri afectate se afla intre vertebrele L4-L5 sau L5-S1.

Supraponderabilitatea, traumatismele repetate, varsta inaintata si solicitarile maxime ale coloanei lombare datorate ridicarii unor greutati din pozitii incorecte (ex. : hiperextensie) sunt factori care predispun la aparitia unei discopatii lombare. In functie de regiunea in care a aparut deteriorarea discului intervertebral, discopatia poate fi clasificata astfel:

-discopatie cervicala - (coloana cervicala)
-discopatie lombara (coloana lombara)
-discopatie toracala (coloana toracala)

Trebuie mentionat faptul ca recuperarea medicala a pacientilor diagnosticati cu discopatia lombara atat de des intalnita sau cu discopatia cervicala care este la fel de frecventa, nu se face acasa (la domiciliul pacientului ), ci intr-o sala de kinetoterapie (gimnastica medicala) dotata cu aparatura coresponzatoare ( spalier, scripeti, bicicleta ergonomica, bastoane, greutati diferite si altele).

Tratamentul discopatiei vertebrale este de lunga durata si fiecare pacient trebuie sa-l urmeze cu seriozitate si perseverenta. In prima faza de recuperare se trateaza simptomatologia (contractura musculara, durerea, discomfortul ). Acest lucru este posibil numai prin efectuarea unor sedinte de fizioterapie (ultrasunet si electroterapie). Pentru o recuperare mai eficienta este recomandat asocierea sedintelor de fizioterapie cu masaj terapeutic (atentie!!! - nu masaj de relaxare). Masajul terapeutic si cel de relaxare se diferentiaza prin manevrele aplicate si intensitatea cu care se lucreaza.

Cand durerea a disparut complet si inflamatia s-a diminuat se trece la a doua faza de recuperare - gimnastica medicala (kinetoterapie). In aceasta faza se trateaza cauza bolii. In tara noastra este folosit un program de recuperare medicala pentru discopatie lombara cunoscut sub numele de Programul Williams. Exercitiile fizice care fac parte din programul Williams ajuta la tonificarea musculaturii abdominale si la intarirea musculaturii paravertebrale aducand coloana vertebrala in pozitie cat de cat fiziologica ( normala).

Discopatia lombara se poate agrava prin ruperea discului intervertebral producand cea mai grava forma de discopatie - hernie de disc. Alte forme de discopatie sunt lombosciatica si protruzia discala. Cazurile foarte grave de hernie de disc lombara sau hernie de disc cervicala se trateaza numai prin interventie chirurgicala (operatie). Indicatia pentru operatie o face medicul specialist neuro-chirurg. Inainte de a se apela la operatie, pacientul trebuie sa faca o investigatie numita RMN (rezonanta magnetica nucleara).

Mai multe informatii puteti sa obtineti accesand sectiunea CONTACT.

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site