Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

 

Masaj de drenaj limfatic si beneficiile lui

Lichidul transparent care circula prin ganglioni si vase limfatice se numeste limfa.Vasele limfatice au un rol important in transportarea substantelor nutritive necesare organismului si colectarea substantelor anorganice, a celulelor moarte, a bacteriilor, a apei si grasimilor. In corpul uman sunt prezenti intre 400-700 de ganglioni, care purifica si filtreaza limfa si, in general, sunt localizati in abdomen si in zona gatului.Tehnicile de drenaj limfatic sunt efectuate cu presiuni usoare si actioneaza direct asupra lanturilor de ganglioni limfatici.

Drenajul limfatic reprezinta o tehnica de masaj (masaj terapeutic) prin care lichidul limfatic este directionat catre colectoarele limfatice mari. Inca de pe vremea scolii medicale a lui Hipocrate (400 d.H) se vorbeste despre drenajul limfatic ca fiind o metoda de tratament prin masaj terapeutic.

Cand este vorba de masaj de drenaj limfatic ne gandim la un complex de tehnici efectuate manual sau cu ajutorul unor aparate de electrostimulare, care faciliteaza eliminarea lichidelor in exces, pe care limfa le aduna si purifica, odata cu traversarea ganglionilor.

Intr-un cabinet de recuperare medicala si masaj terapeutic, metodele de drenaj limfatic se utilizeaza pentru tratarea unor afectiuni reumatice, traumatologice, escare sau arsuri de diferite grade.

Interventiile chirurgicale (masectomia), afectiunile cardio-vasculare, depunerile adipoase, sedentarismul, afectiunile endocrine si pulmonare sunt numai cativa dintre factorii care favorizeaza aparitia unei tulburari a circulatiei limfatice. Aceasta tulburare poate fi remediata prin folosirea unor manevre terapeutice ale masajului de drenaj limfatic

Cabinete medicale unde se efectueaza masaj de drenaj limfatic

Cabinet medical Kinetomedica - Bucuresti
Cabinet medical Alfakinetic - Bucuresti

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site