Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

ELECTROSTIMULARE

Celulita - tratament medical prin electrostimulare si masaj anticelulitic

Atentie!!! Celulita este o inflamatie (-ita) a celulelor aflate in anumite zone ale corpului uman si trebuie combatuta prin tratamente speciale intr-un cabinet medical

Electrostimularea este o modalitate de aplicare a curentilor electrici, direct pe fibrele musculare, in diferite zone ale corpului si are drept scop cresterea consumului de energie la nivelul musculaturii tratate. Initial electrostimularea musculara a fost inventata in scop medical (fizioterapie) pentru tratarea diferitelor afectiuni ale aparatului locomotor. Primul aparat de electrostimulare a fost inventat de Dr. Faraday (1920) si el a constituit primul aparat de slabire pasiva care ajuta la intarirea si tonifierea musculaturii prin miscari de tipul hold- relax ( contractarea si relaxarea muschilor). Aparatele de electrostimulare sunt prezente in fiecare spital sau centru de recuperare medicala avand multiple functii de tratament. In tara noastra dupa ani "90 au aparut diferite centre de infrumusetare care sunt dotate cu aparate de electrostimulare de ultima generatie. Din pacate, legislatia in vigoare le permite acestor "saloane de frumusete" sa functioneze fara personal medical calificat (deoarece distrugerea celulitei trebuie facuta prin tratament medical si nu prin tratament de infrumusetare). Celulita este o boala medicala si trebuie tratata cu seriozite.

De multe ori ne-am pus intrebarea "ce este celulita?", "de ce apare?", "cum o tratam?".

Celulita este o inflamatie (-ita) a celulelor adipoase aflate in anumite zone ale corpului (mai frecvent la sexul feminin pe membrele inferioare si abdomen). Ea reprezinta o dereglare a schimbului de lichide si substante nutritive ce produce o acumulare de grasimi si de reziduuri de toxine sub piele. Sistemul sanguin este compus din vene, artere, capilare si vase limfatice. Arterele se impart in mai multe capilare aducand oxigen si hranind celulele. Intre celule sunt prezente vase limfatice care au un rol foarte important in eliminarea lichidelor si reziduurilor aflate in exces. Daca sistemul sanguin functioneaza normal tesuturile vor fi mereu in stare buna, insa in caz contrar se va produce o acumulare de lichide si reziduuri la nivel celular. Cand apare un blocaj la nivelul schimbului de lichide intre capilarele arteriale si capilarele venoase lichidul arterial iese in exterior invadand spatiul interstitial. In timp ce fibrele elastice se rup sau se subtiaza, fibrele colagene cresc ca numar si sugruma celulele. Reziduurile se separa de apa, care la randul ei nu se elimina si apare celulita. Dupa aparitiei celulitei diferite substante aflate in organism se concentreaza in zona afectata, se formeaza un fel de gelatina care inconjoara fibrele tesutului conjunctiv, circulatia sanguina incetineste, vasele limfatice se congestioneaza, peretii capilarelor se umplu cu apa, iar sangele se intoarce cu dificultate de la zona bolnava spre inima.

Factorii care favorizeaza aparitia celulitei pot fi :

- factorii interni : dereglari ale glandei tiroide, artrite, malformatii ale coloanei vertebrale, ereditatea, piciorul plat, functionalitate hepatica dificila, dezechilibru hormonal etc.. Lupta impotriva acestor factori interni care favorizeaza producerea celulitei in organism se poate face numai prin tratamente medicale (tratament medicamentos, kinetoterapie, gimnastica medicala, masaj, electroterapie)
- factorii externi : alimentatia hipercalorica, fumatul, excesul de alcool, dulciurile, cafeaua, alimentatia necoresponzatoare, stresul

Aparatura profesionala de electrostimulare din Cabinetele Medicale Kinetomedica & Alfakinetic este de ultima generatie si apartine gamei BTL-5000. Electrostimularea are efecte benefice pentru cresterea ratei metabolice, imbunatatirea circulatiei periferice, marirea capacitati de absorbtie a pielii, diminuarea stresului, imbunatatirea elasticitatii pielii. Tratamentul cu aparate cu vacuum trateaza tesutul conjunctiv cutanat si subcutanat. Se actioneaza asupra tesutului conjunctiv hipodermic si ajuta la eliminarea toxinelor din zona afectata.Tratamentul cu Vacuum are efecte benefice in remodelarea corporala si tonifierea musculara.

Electrostimularea se asociaza de obicei cu masaj anticelulitic si cu gimnastica medicala (kinetoterapie)

De ce va recomandam ca masajul anticelulitic sa se faca intr-un cabinet medical ???

Este important sa subliniem faptul ca personalul care efectueaza masajul anticelulitic (maseurul sau maseuza) trebuie sa aiba cunostinte medicale in ceea priveste corpul uman (anatomie, fiziologie, igiena, biomecanica, ).Inr-un cabinet medical personalul detine atestat de libera practica si diploma de tehnician maseur eliberate de o institutie de stat. Intr-un centru de infrumusetare sau salon de frumusete intalnim practicanti care nu au diplome recunoscute de Ministerul Sanatatii. Masajul anticelulitic este efectuat cu manevre terapeutice specifice. Cu ajutorul manevrelor terapeutice se distrug celulele adipoase (fara spargerea capilarelor si fara vanatai) si se diminueaza stratul de grasime.La centrele de infrumusetare se promoveaza ideea ca finalizarea masajului anticelulitic trebuie sa fie obligatoriu cu vanatai ceea ce este complet gresit din punct de vedere MEDICAL.

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site