Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

KINETOTERAPIA IN GONARTROZA

Gonartroza este o boala cronica la nivelul articulatiei genunchiului caracterizata prin impotenta functionala si durere la genunchi,uneori caracterizata si prin distrugerea cartilajului si aparitia de osteofite. Este mai frecventa la persoanele de sex feminin si afecteaza populatia care a trecut de 40 de ani. Dereglarile metabolice si hormonale (menopauza) si traumatismele articulare sunt principalele cauze de aparitie a gonartrozei. Pacientii diagnosticati cu gonartroza se confrunta si cu alte probleme cum ar fi: flebite, varice si alte probleme circulatorii. Gonartroza se manifesta prin dureri violente la nivelul genunchiului, dificultati in mers dar si prin tumefactia articulatiei. Cu ajutorul examenului radiologic putem identifica prezenta osteofitelor, raportul suprafetelor articulare si cantitatea de lichid sinovial. Durerea in gonartroza este localizata in fata rotulei, in interiorul sau in spatele genunchiului si se accentuieaza prin urcatul si coboratul scarilor, stationare indelungata in picioare sau mers pe distante mai mari.

Tratamentul medical al pacientilor diagnosticati cu gonartroza este alcatuit din doua faze:
- prima faza : tratamentul medicamentos ( medicatia antiinflamatoare ) sau fizioterapie (electroterapie si ultrasunet)
- faza a-II-a: tratamentul de gimnastica medicala (kinetoterapie)
In prima faza cand se desfasoara procedurile de fizioterapie (ultrasunet si electroterapie) se recomanda odihna si repaus total.

Recuperarea medicala, pe langa tratamentul prin kinetoterapie (gimnastica medicala) si fizioterapie consta si in efectuarea unor infiltratii (numai in cazulin care avem recomandare de la medicul specialist).

Recomandari pentru pacientii care sufera de gonartroza:

- efectuarea unor programe de kinetoprofilaxie pentru prevenirea gonartrozei
- mentinerea greutatii corporale constante
- folosirea unor pantofi comozi (recomandata este incaltamintea cu toc mic)
- in prima faza (puseul acut) se efectuieaza fizioterapie
- programul de gimnastica medicala elaborat de un specialist trebuie efectuat in sala de kinetoterapie
- pacientii sunt sfatuiti sa evite mersul prelungit si sa foloseasca bastonul de sprijin (in prima faza)
- evitarea expunerii articulatiei genunchiului la traumatisme directe sau indirecte
- exercitiile pentru gonartroza nu trebuie practicate acasa fara supraveghere medicala

Cabinetele noastre de kinetoterapie situate in Bucuresti sunt dotate cu aparatura de fizioterapie de ultima generatie si cu o sala de kinetoterapie (gimnastica medicala ) unde se desfasoara tratamente de inalta calitate sub supravegherea personalului medical de care dispunem ( kinetoterapeuti, fizioterapeuti)

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site