Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 


HERNIA DE DISC- RECUPERARE PRIN GIMNASTICA MEDICALA

Atunci cand coloana vertebrala este solicitata forte des poate sa apara o fisura a discului intervertebral care favorizeaza producerea unei boli numita discopatie vertebrala. Cele mai intalnite discopatii vertebrale sunt : hernie de disc ( lombara sau cervicala), lombosciatica, protruzie discala, lumbago etc. Cand vorbim despre hernie de disc (cervicala sau lombara) putem sa spunem ca aceasta reprezinta o deplasare a unei parti din discul intervertebral cu patrunderea a inelului fibros in canalul rahidian.Uneori aceasta patrundere este asociata cu migrarea nucleului pulpos. In acest caz este recomandat tratamentul chirurgical (operatie). Se apeleaza la operatie numai pe baza unui diagnostic cert facut dupa investigatia cu RMN.

Cea mai frecventa hernie de disc este localizata la nivelul zonei lombare ( l4-l5, l5-s1 ) a coloanei vertebrale. Herniile de disc pot sa apara si in zona cervicala sau toracala (mai rar).

Pe masura ce tesuturile imbatranesc, discurile intervertebrale isi pierd din elasticitate si flexibilitate si apare degenerarea (distrugerea) lor. Traumatismele de orice natura pot fi principala cauza a aparitiei unei discopatie lombare sau cervicale si a producerii unei hernii de disc.

Se descriu trei stadii prezenta la hernia de disc lombara ( la nivelul l4-l5, l5-s1 ):
-Stadiul initial - durere pe traiect radicular
-Stadiu secundar - compresia radacinii (durere si parestezii)
-Stadiu tertiar - paralizia radacinii

Durerea apare, de obicei, pe un singur picior cu un debut brusc sau gradat. Se poate agrava din cauza unor rasuciri, a mentinerii prelungite a ortotatismului , a stranutului sau tusei.

Fizioterapie, masaj terapeutic si kinetoterapie - tratamentul medical pentru hernia de disc (cervicala, lombara, toracala)

Cand este vorba de hernia de disc cervicala sau lombara in puseu acut se recomanda odihna in pat , efort fizic diminuat si urmarirea tratamentului recomandat de medic ( tratament medicamentos sau fizioterapie). Sedintele de fizioterapie (ultrasunet si electroterapie) trebuie efectuate in fiecare zi, fara intreruperi, si trebuie asociate cu masaj terapeutic (atentie !!! Nu masaj de relaxare) pentru a atinge obiectivul dorit (disparitia durerii). Dupa efectuarea sedintelor de fizioterapie se incepe urmatoarea faza de recuperare medicala pentru hernia de disc lombara - kinetoterapie. Gimnastica medicala (kinetoterapie) consta in efectuarea unui program de exercitii fizice bine stabilite si elaborate de catre un specialist - kinetoterapeut. In cabinetele medicale din Romania se foloseste programul Williams pentru recuperarea discopatiei lombare ( hernie de disc, lombosciatica). Programul Williams este alcatuit dintr-un set de exercitii care trebuie efectuate intr-o sala de kinetoterapie (gimnastica medicala) dotata cu aparatura necesara si in nici un caz acasa ( la domiciliu).

Recomandari pentru pacientii care sufera de hernie de disc lombara :
- retroversia bazinului si mentinerea spatelui drept atunci cand ne spalam pe dinti
- ridicarea unui obiect se va face cu genunchii indoiti si u spatele drept
- scaunul de la autoturismul propriu trebuie sa fie tras cat mai in fata
- spatarul scaunului de la masina sa fie la 90 grade
- trebuie evitate extensiile prin care se accentueaza lordozarea coloanei lombare
- trebuie evitate rasucirile bruste

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site