Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

LOMBOSCIATICA- RECUPERARE MEDICALA PRIN KINETOTERAPIE

Dezvoltarea economica a Romaniei a produs crearea unor locuri de munca. Multi romani, mai ales cei cu munca de birou sau la calculator, sufera de o boala pe care putem s-o consideram boala secolului - discopatie lombara, care este insotita de crize de lombosciatica si lumbago. Lombosciatica este localizata la nivelul zonei lombare a coloanei vertebrale si se manifesta prin dureri in regiunea lombara, care iradiaza in partea posterioara a coapsei si a gambei, de -a lungul membrului inferior si se intinde pana la degetul mic sau haluce (degetul mare).

Durerea reprezinta simptomul de discomfort major al bolnavului cu lombosciatica discala. Criza de lombosciatica poate fi generata si datorita unei boli neurologice infectioase care poate afecta radacinile nervoase (radiculite) sau chiar nervul - nevrite. Atunci cand apar fenomene dureroase la nivelul zonei lombare, este necesar sa ne prezentam urgent la un medic specialist pentru a se stabili un diagnostic cert si pentru a putea urma un tratament coresponzator acestei boli.

Tratamentul medical pentru lombosciatica

In faza acuta se recomanda repaus total in pat fara efeort fizic si inceperea sedintelor de fizioterapie (electroterapie si ultrasunet ) care trebuie sa fie asociate cu masaj terapeutic (atentie!!! Nu masaj de relaxare). Dupa sedintele de fizioterapie ( 12 sedinte de fizioterapie asociate cu masaj terapeutic ) , se recomanda gimnastica medicala. Kinetoterapia (gimnastica medicala ) este benefica numai in cazul in care inflamatia s-a redus si durerea acuta a disparut. In cabinetul nostru folosim un program de exercitii de recuperare medicala pentru bolnavii care sufera de lombosciatica. Acest program de exercitii este numit programul Williams si este recunoscut de Organizatia Mondiala de Sanatate. Trebuie sa mentionam faptul ca sedintele de kinetoterapie ( programul Williams ) nu trebuie sa fie efectuate acasa la pacient ,ci intr-un cabinet medical specializat in kinetoterapie sub supravegherea medicala a unui kinetoterapeut. In cazurile grave, acolo unde kinetoterapia si fizioterapia nu sunt de ajutor- este vorba de discopatie lombara- hernie de disc in faza avansata- se apeleaza la tratamentul chirurgical (operatie).

Pentru evitarea producerii unei crize de lombosciatica va recomandam:

1. Sa evitati rasucirile bruste
2. Sa conduceti masina cu scaunul tras cat mai in fata
3. Sa nu ridicati greutati intr-o pozitie incorecta (cu spatele in hiperextensie)
4. Sa va spalati pe dinti mentinand spatele drept si bazinul in retroversie
5. Sa puneti sub talpi un obiect (cu o inaltime de 10-15 cm) cand stati pe scaun un timp indelungat

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site