Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

OSTEOPOROZA SI TRATAMENTUL OSTEOPOROZEI

Osteporoza este o boala care afecteaza sistemul osteo-articular si care produce o fragilitate osoasa crescand astfel riscul de producere a fracturilor osoase. Cuvantul osteoporoza are origine latina si inseamna " os poros"; afectiunea apare datorita unor reduceri cantitative a masei osoase si a diminuarii calitatii a osului. Este caracterizata prin reducerea masei osoase si deteriorarea tesutului osos. In Romania exista asociatii nonguvernamentale care ofera populatiei posibilitatea sa faca teste gratuite pentru determinarea densitatii si grosimii osului si care ajuta astfel la prevenirea si depistarea osteoporozei.

Factori de risc pentru osteoporoza:

-osteoporoza apare mai frecvet la femei decat la barbati (dupa menopauza)
-boala are elemente ereditare (uneori se mosteneste)
-apare uneori dupa interventii chirurgicale (lipsa de calciu post-operatorie)
-poate sa apara datorita administrarii de lunga durata a medicamentelor antiinflamatoare, antiepileptice
-factori de risc externi (consumul in exces de alcool, fumatul, alimentatia necorespunzatoare, lipsa exercitiior fizice etc.)

Aportul de calciu este foarte important pentru prevenirea si tratarea osteoporozei. Necesarul zilnic de calciu este intre 800 mg calciu/zi pana la 1500 mg calciu/zi (la persoanele in varsta). Este recomandat sa folosim in alimentatia noastra lapte si produse lactate, cereale integrale sau chiar suplimente de calciu sub diferite forme.

Expunerea la soare ajuta la formarea vitaminei D care creste absorbtia calciului din intestin.

Practicarea exercitiilor fizice este un factor foarte important pentru mentinerea densitatii osoase si prevenirea accidentarilor nedorite. Este recomandat mersul pe bicicleta sau mersul pe jos, urcatul scarilor, inotul sau chiar efectuarea unor programe de gimnastica medicala (kinetoterapie) pentru osteoporoza intr-un cabinet de kinetoterapie. Sunt evitate exercitiile care cresc riscul de fractura: sarituri, alergari pe teren accidentat, gimnastica aerobica , culturism etc.

Tratamentul medical pentru osteoporoza poate fi:

-tratament medicamentos (estrogenii, alendronatul, calcitonina, raloxifenul) trebuie obligatoriu desfasurat sub supraveghere medicala
-tratamentul prin gimnastica medicala (kinetoterapie).

In cabinetul nostru din Bucuresti pacientii care sufera de osteoporoza urmeaza un program de recuperare medicala (gimnastica), programele sunt individualizate in functie de varsta pacientului si de stadiul bolii si sunt efectuate cu supravegherea unui kinetoterapeut. Este recomandat ca gimnastica medicala sa NU se practice acasa deoarece pacientul nu dispune de aparate de kinetoterapie asa cum este dotat un cabinet de gimnastica medicala.

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site