Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

SPONDILOZA CERVICALA - recuperare spondiloza cervicala prin kinetoterapie

Spondiloza este o afectiune reumatologica, degenerativa produsa de uzura discurilor intervertebrale, insotita de reactii de reparare (ciocuri, osteofite) la nivelul corpilor vertebrali. Evolueaza la persoane care au depasit varsta de 40 de ani si sunt afectate ambele sexe in mod egal .Cand este vorba de spondiloza cervicala ne gandim la o forma de reumatism, in general degenerativ, care este localizat la nivelul coloanei vertebrale - zona cervicala. Reumatismul degenerativ sub forma de spondiloza cervicala este cauzat de alterari biochimice consecutive si reprezinta o uzura a discurilor intervertebrale sau a cartilajelor articulare ale coloanei vertebrale la nivel cervical. Reactiile secundare care apar in urma acestor degenerari ale cartilajului articular sunt cunoscute sub denumirea de OSTEOFITE. Aceste osteofite sunt rezultatul unei reparatii osoase ce apare in jurul cartilajelor si discurilor intervertebrale.

In general, persoanele in varsta, sunt supuse mai frecvent la reumatismele degenerative din cauza cresterii in greutate, a acceptarii sedentarismului, a intreruperii activitatilor profesionale si a diminuarii considerabile a activitatilor aparatului locomotor. Se produc tulburari in nutritia articulara, modificari biochimice la nivelul cartilajelor articulare, scade tonusul muscular si apar atrofiile musculare.

Tratamentul pentru spondiloza cervicala

In faza acuta de spondiloza cervicala se recomanda tratamentul medicamentos (recomandat de medicul care a stabilt diagnosticul ) si tratamentul prin fizioterapie (electroterapie si ultrasunet ) asociat cu masaj terapeutic. Sedintele de fizioterapie trebuie facute la fiecare 6 luni ( in cazurile mai grave se fac mai des numai la recomandarea medicului specialist). Prin fizioterapie actionam asupra simptomatologiei bolii (asupra durerii) iar cu ajutorul masajului terapeutic imbunatatim circulatia sangvina a zonei cervicale si obtinem un efect antialgic. Dupa aceea, atunci cand durerea a disparut, se apeleaza la a doua parte a tratamentului medical pentru spondiloza cervicala - gimnasica medicala (kinetoterapie).Tratamentul kinetic este alcatuit dintr-un program de exercitii de recuperare medicala elaborat de un specialist-kinetoterapeut. Kinetoterapia actioneaza asupra cauzei bolii ajutand la rehidratarea discurilor intervertebrale si reprezinta singurul tratament medical care poate sa invinga boala ( cu exceptia cazurilor foarte grave care necesita interventie chirurgicala - operatie). Kinetoterapia ajuta la cresterea elasticitatii musculare, la imbunatatirea tonusului muscular, la redobandirea mobilitatii articulare;ea actioneaza cu eficienta asupra efectelor negative ale osteofitelor si, din puct de vedere psiho-motric, imbunatateste starea generala a organismului. Pentru o recuperare mai efecienta este recomandat ca sedintele de kinetoterapie sa fie combinate cu masaj terapeutic.

In cabinetul nostru din Bucuresti se face gimnastica medicala pentru spondiloza cervicala pe baza unor programe de exercitii fizice elaborate de atre un kinetoterapeut in functie de fiecare pacient in parte. Pentru fiecare pacient se elaboreaza un program de recuperare individualizat in functie de varsta si stadiul bolii. Cabinetul nostru este dotat cu aparatura de fizioterapie de ultima generatie (BTL-5000) si cu o sala de gimnastica medicala (kinetoterapie) cu aparatura corespunzatoare (scripeti, spalier, greutati, bicicleta ergonomica etc).

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site