Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 

TORTICOLIS - RECUPERARE PRIN GIMNASTICA MEDICALA

Torticolis - reprezinta o contractura dureroasa involuntara a muschiul sternocleidomastoidian insotita de o inclinare a capului de o parte ceea ce limiteaza miscarile de rotatie ale gatului. In general apar spasme intermitente ale musculaturii gatului. Acest tip de afectiune poate fi provocat de o miscare brusca si gresita a gatului, de o pozitie necomfortabila in timpul somnului, de malformatii congenitale, de traumatisme provocate in timpul nasterii, de infectii ortopedice sau neurologice ect.

Deosebim 3 tipuri de torticolis:

- torticolis congenital - este reprezentat de o dezvoltare insuficienta a fatului (muschiul sternocleidomastoidian de o parte este mai scurt decat muschiul de partea opusa) sau de adoptarea unei pozitie incorecte, nefavorabile, in perioada intrauterina.
- torticolis obisnuit (banal) - apare dupa o miscare fortata si brutala a gatului. Este cea mai frecventa forma de torticolis si apare in general in urma mentinerii unei pozitii prelungite si defectoase in timpul somnului.
- torticolis spasmodic - este o distonie (boala in decursul careia contracturile provoaca pozitii anormale ale corpului). Etiologic, nu este cunoscuta cauza aparitiei si sunt observate dureri si redori la nivelul gatului.
- torticolis simptomatic - leziunile ortopedice sau neurologice aparute la nivelul coloanei vertebrale cervicale prin care sunt afectati si muschii gatului pot provoca torticolis.

Tratament

Metodele si tehnicile de recuperarea medicala pentru aceasta afectiune sunt alese in functie de varsta pacientului, tipul de torticolis si gravitatea lui (forma usoara sau severa).

Tratamentul poate sa fie: medicamentos, chirurgical sau prin recuperare medicala (kinetoterapie, masaj terapeutic, fizioterapie)

Singurul tratament pentru torticolis congenital in primul an de viata a bebelusului consta in efectuarea unui masaj terapeutic si a sedintelor de gimnastica medicala-kinetoterapie intr-un cabinet de kinetoterapie. Este total gresita recomandarea unor medici ca parintii singuri sa faca masaj in zona gatului copilului sau sa mearga intr-un cabinet de kinetoterapie si acolo sa vada cum se face masajul terapeutic si sa aplice aceleasi manevre acasa. Tehnicile, manevrele, priza si exercitiile efectuate decatre o persoana specializata in recuperare medicala (kinetoterapeut) nu trebuie facute acasa de catre parinti deoarece exista riscul aparitiei unor consecinte nedorite.

Tratamentul pentru celelalte tipuri de torticolis (spasmotic, simptomatic sau obisnuit)se realizeaza prin administrarea unor medicamente miorelaxante sau analgezice. Este recomandat repaus la pat, masaj terapeutic efectuat de catre un specialist si efectuarea sedintelor de fizioterapie (ultrasunet, electroterapie) si kinetoterapie - gimnastica medicala. In cazurile mai grave, cand apar crize repetate se apeleaza la tratamentul prin injectii cu toxina botulinica.

Tratamentul chirurgical este recomandat numai in cazurile foarte grave atunci cand muschiul sternocleidomastoidian nu este dezvoltat simetric la nivelul gatului. Este recomandat ca operatia sa fie efectuata in primele 18 luni de viata ale bebelusului.

 

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site