Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


DIETA SI REGIMUL DE VIATA
 

In fiecare zi auzim la televizor sau la radio ce trebuie sa facem pentru a avea un corp frumos si sanatos.Fiecare dintre noi viseaza sa poate manca tot ce vrea fara a pune nici un kilogram in plus ( fara a se ingrasa).Stilul de viata, motivatia si alimentatia sunt factori direct implicati in activitatile ce vizeaza obtinerea unui corp sanatos.Bineinteles ca nu trebuie marginalizati factorii hormonali, psihici sau fizici. Noi suntem de parere ca nu exista o dieta rapida si perfecta pe care putem sa o recomandam pacientilor nostri dar putem sa-i indrumam catre un regim de viata sanatos, in functie de varsta pe care o au si de eventualele afectiuni prezente.

Va propunem cateva sfaturi pe care le puteti urma in incercarea de a mentine o silueta normala:

- Nu va infometati - este complet gresit si nerecomandat medical sa intrerupem brusc aportul de alimente in organism (pot apar consecinte grave-imbolnaviri)
- Consumati foarte multe lichide- ne referim la apa plata sau la sucurile naturale fara zahar adaugat ( in nici un caz carbogazoase).Apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism
- Sa mancati mai des ( 4-5 ori pe zi ) in cantitati mai mici
- Alimentatia trebuie sa fie hipocalorica
- Faceti miscare ( gimnastica, sport, exercitii )

Sunt cunoscute multe tipuri de diete: dieta daneza, dieta disociata Atkins , dar noi o sa ne referim la dieta Pritikin care ni se pare cea mai eficienta .

Programul Pritikin a fost elaborat de catre Nathan Pritikin pentru el insusi, in incercarea de a lupta cu problemele cardiace pe care le avea. Dupa 20 de ani, observand ca acest program functioneaza, fiul lui Robert Pritikin l-a aplicat persoanelor care sufereau de OBEZITATE. Robert a imbunatatit conceptul descoperit de tatal sau si l-a prezentat sub denumirea de regimul PRITIKIN. Aceasta dieta promoveaza scaderea consumului de grasimi si ajuta la scaderea colesterolului si la normalizarea nivelului glicemiei.

Dieta consta in cinci mese pe zi dintre care doua gustari. Este foarte important sa cunoastem continutul in calorii al meselor pentru a le mentine sub limita.

Pentru pierderea in greutate, trebuie ca media densitatii calorice a fiecarei mese sa fie in jur de 400 de calorii la livra ( o livra - 436,6 grame). Legumele contin circa 200 de calorii pe livra, pestele contine 250- 600 de calorii pe livra, proteinele de natura animala intre 400-2000 de calorii pe o livra.

Alimentatia in dieta Pritikin - se recomanda ca alimentatia sa reprezinte un amestec de alimente bogate in calorii cu cele cu densitate mica de calorii (ex. carnea combinata cu salata de legume). El recomanda sa consumam in cantitati mici carne de vita, pui sau peste, sa evitam prajelile, zaharurile si mancarea sarata in exces, iar consumul de cafea sa fie fara zahar sau sa folosim cafea decofeinizata.

Exercitiile fizice in dieta Pritikin - acest regim functioneaza mai bine daca adaugam si exercitii fizice. Nu este recomandat sa facem sport de performanta sau sa mergem la sala de fitness, ci este de ajuns si plimbatul zilnic timp de 30 de minute. Pritikin sfatuieste persoanele obeze sa faca miscare mergand pe jos circa 55 de kilometri.

Durata regimului - trebuie sa intelegem ca acest regim nu este o dieta pe care trebuie sa o tinem un anumit timp ( o saptamana sau cateva luni ),ci reprezinta un mod de viata .

Cabinetele noastre de kinetoterapie (gimnastica medicala ) din Bucuresti sunt dotate cu o sala de gimnastica medicala si cu aparatura corespunzatoare unui tratament medical pentru slabit.

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site