Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 
KINETOTERAPIA

Nu ma voi opri la definitia stiintifica a Kinetoterapiei ci voi incerca sa explic pe scurt cu ce se ocupa ea: este o parte a mediciniii de recuperare (ceea ce se numea odata "gimnastica medicala") care trateaza numeroase afectiuni prin intermediul programelor complexe de exercitii terapeutice elaborate individual in functie de afectiune si de involutia/evolutia acesteia. Asadar, kinetoterapia nu este nici "gimnastica" (termen sportiv, de altfel) si nici "masaj" ( desi se poate asocia cu acesta dand rezultate exceptionale), ci un tratament bazat pe tehnici studiate in literatura de specialitate ce au la baza miscarea (de exemplu: tehnicile Kabat sau Bobath, Programul Williams etc ).

KINETOTERAPIA SE PRACTICA DE CATRE ABSOLVENTII FACULTATII DE KINETOTERAPIE;EA REPREZINTA UN TRATAMENT COMPLEX AL VARIATELOR AFECTIUNI IAR O SEDINTA DUREAZA DE CELE MAI MULTE ORI APROXIMATIV 1 ORA (AM INTALNIT CAZURI IN CARE SE FAC SEDINTE DE 20 MIN. CEEA CE ESTE TOTAL ERONAT INTRUCAT TIMPUL NU ESTE SUFICIENT PENTRU UN ASTFEL DE TRATAMENT; DE ASEMENEA AM INTALNIT NOTIUNILE DE "GIMNASTICA INDIVIDUALA" SAU "GIMNASTICA PE APARATE"; KINETOTERAPIA NU REPREZINTA NICI UNA NICI ALTA DIN CELE DOUA VARIANTE UTILIZATE DE ASA-ZISELE CABINETE DE RECUPERARE CARE LUCREAZA CU CASA DE ASIGURARI SI CARE LIMITEAZA SEDINTELE DE TRATAMENT LA 20 MIN. PENTRU CA ATAT LE ESTE DECONTACT DE CASMB).AM INTALNIT DE ASEMENEA IDEEA CA SEDINTELE DE KINETOTERAPIE SE ADRESEAZA EXCLUSIV COPIILOR IAR CELE DE GIMNASTICA MEDICALA ADULTILOR CEEA CE ESTE COMPLET GRESIT DEOARECE KINETOTERAPIA SE ADRESEAZA TUTUROR CATEGORIILOR DE VARSTA. INAINTE DE A EXISTA FACULTATEA DE KINETOTERAPIE SE FACEA UN COLEGIU DE 3 ANI NUMIT COLEGIU CFM SI ABSOLVENTII ACESTUIA DENUMEAU SEDINTELE DE TRATAMENT PRIN TERMENII "GIMNASTICA MEDICALA". DE ACEEA ORICE KINETOTERAPEUT TRECUT DE O ANUMITA VARTSA NU ESTE DE FAPT ABSOLVENT AL FACULTATII DE KINETOTERAPIE CI UN PROFESOR CFM.

KINETOPROFILAXIA

Daca kinetoterapia se refera la recuperarea anumitor functii ale organismului kinetoprofilaxia ajuta la prevenirea afectiunilor, indiferent de natura lor sau chiar la prevenirea recidivelor si complicatiilor unor afectiuni ce s-au instalat anterior.

Putem vorbi de kinetoterapie in afectiuni:

-ortopedice, deficiente ale coloanei vertebrale:

 

*recuperare postimobilizare

*recuperare dupa interventii chirurgicale

*contuzii, entorse

*scolioze, cifoze, spondiloze, lombalgii

-reumatologice

 

*poliartrita reumatoida (PR)

*periartrita scapulohumerala (PSH)

*artroze, artrite

-neurologice

 

*pareze, paralizii

*distrofii musculare

-cardio-vasculare

 

*arteriopatii

* sitemul circulator limfatic

*varice

-ale aparatului respirator

*reeducarea tusei si respiratiei

*endocrino-metabolice:*obezitate

*gineco-abdominale :*incontinenta urinara

GIMNASTICA PRE- si POSTNATALA

-PROGRAM PRENATAL

Programele terapeutice kinetice din timpul sarcinii se vor desfasura numai cu recomandarea medicului ginecolog si sub supravegherea kinetoterapeutului. Ele sunt indicate si foarte utile, atat fizic cat si psihic, deoarece ajuta organismul sa faca fata modificarilor cardio-vasculare, insuficientei respiratorii, durerilor lombare, constipatiei, depresiei, etc., care apar in timpul sarcinii.

-PROGRAM POSTNATAL

Are ca scop refacere rapida a organismului dupa suprasolicitarile din timpul sarcinii si nasterii. Acest program poate incepe la o saptamana dupa nasterea normala si la o perioada mai lunga dupa operatia de cezariana, in functie de recomandarile medicului, exercitiile fiind adaptate fiecarei persoane in parte de catre kinetoterapeut.

-KINETOTERAPIA PENTRU COPII SI ADOLESCENTI

Este singura modalitate de tratament al copiilor si adolescentilor cu atitudini vicioase(scolioze, cifoze, lordoze) si trebuie luata in calcul, deoarece necorectarea acestor atitudini deficitare va duce in timp la modificari ireversibile in statica si dinamica organismului.

-GIMNASTICA DE INTRETINERE COPII SI ADULTI

Se refera la copiii si adultii sanatosi care doresc sa evite sedentarismul pe cat posibil. Acesta a devenit in ultimul timp una din cele mai importante cauze de boala. Gimnastica de intretinere este necesara la orice varsta pentru mentinerea starii de sanatate a organismului.

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site