-Masajul gravidei se adreseaza viitoarelor mamici ajutandu-le sa elimine disconfortul aparut in timpul sarcinii datorita modificarilor prezente in aceasta perioada (hiperlordoza, durere a coloanei vertebrale, edeme ale membrelor inferioare etc.) si sa depaseasca mai usor momentul sarcinii.
-Masajul sugarului este o forma terapeutica de "joaca", putand fi considerat ca unul dintre primii pasi facuti spre socializare; masajul, practicat cu regularitate il ajuta pe bebeslus sa doarma, sa se hraneasca mai bine si sa se bucure de tot ce e frumos in primul an de viata.
-Reflexoterapia presupune stimularea punctelor reflexogene ale corpului ce corespund unor organe sau unor structuri ale organismului, avand drept scop reducerea tensiunilor, eliberarea karmelor energetice si inlaturarea stresului (factorul principal al declansarii multor boli), principalul sau beneficiu fiind relaxarea.Dorim sa mentionam ca in cadrul cabinetului nostru sedinta de reflexoterapie presupune , pe langa stimularea punctelor din talpa si pe cea a celor din palme si de pe coloana vertebrala.
-Presopunctura consta in aplicarea in scop terapeutic a unei presiuni alternante pe unele puncte de acupunctura. Se vor apasa numai acele puncte superficiale sau foarte aproape de suprafata, este mai putin invaziva decat acupunctura care foloseste ace.
-Metoda SHIATSU este un tip de presopunctura care se adreseaza insa punctelor profunde de pe meridianele energetice. Combina tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie si fiziologie. Beneficiul principal este starea de relaxare fizica si psihica pe care o induce. SHIATSU controleaza starea interna a organismului prin manipularea tesuturilor externe. Rezultatele sunt cunoscute si apreciate inca din antichitate, dar medicina moderna le acorda acum credibilitatea bine-meritata.
-Tehnica Cyriax sau masajul transversal profund consta in palparea cu doua degete a zonei traumatizate si evidentierea punctului dureros; se executa o frictiune profunda tranversala cu doua degete, perpendicular pe directia fibrelor musculare sau ligamentare interesate de traumatism; se obtine eliminarea aderentelor fibroase dupa traumatismele aparatului locomotor (miozite, tendinite etc.); produce analgezie la locul de aplicare.
|