Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Discopatie lombara
 

 

 In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de recuperare  medicala individualizate pentru pentru pacienti diagnosticati cu discopatie (lombara, cervicala, toracala), hernie de disc sau lombosciatica . In cursul unei sedinte de recuperare medicala pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut. Pentru pacienti care nu pot sa se deplaseze la cabinetele noastre avem o echipa de kinetoterapeuti care se deplaseaza la domiciliul pacientului.

 

 Discopatia vertebrala (lombara)


Discopatia vertebrala reprezinta o "boala a discului" (o patie) manifestata, de obicei, printr-o deteriorare a discului intervertebral de la nivelul coloanei vertebrale lombare . Coloana vertebrala este formata din vertebre dispuse una deasupra alteia. Intre aceste vertebre se afla discuri intervertebrale. Gaurile vertebrelor asezate una deasupra celeilalte formeaza canalul vertebral . Prin canalul vertebral trece maduva spinarii.

Maduva spinarii este formata dintr-un manunchi de fibre nervoase care pleaca de la nivelul scoartei cerebrale si transmit comenzile de la aceasta catre intregul corp. Daca discurile intervertebrale nu sunt integre, atunci spatiul intervertebral se ingusteaza, ceea ce poate duce la compresie pe radacina nervoasa. Deteriorarea discurilor vertebrale de la nivelul coloanei vertebrale lombare se numeste discopatie lombara. Daca discul dintre vertebrele lombare se deterioreaza si nu se intervine cu nici un tratament, el se poate rupe producandu-se hernia de disc .

Cea mai des intalnita discopatie vertebrala este hernia de disc , cunoscuta si sub numele de ruptura a discului intervertebral , este o afectiune prin care o parte din discul intervertebral apasa elementele anatomice din canalul spinal (radacinile nervoase si maduva spinarii). Acest lucru se intampla atunci cand inelul fibros care mentine discul pe loc se rupe, permitand nucleului pulpos sa alunece catre maduva. Rezultatul este hernierea nucleului pulpos in canalul spinal.

Varsta, supraponderabilitatea si traumatismele repetate sunt factori care predispun la aparitia herniei de disc . Desi exista in procent mic si hernii de disc cervicale sau toracale , cele mai frecvente hernii de disc sunt intalnite in portiunea inferioara a coloanei lombare, la nivelul discurilor L4- L5/ L5- S1 .

Protruzia discala este o alunecare unilaterala (uneori bilaterala) a discului spre canalul spinal si radacina nervoasa, cauzand durere, amorteala si slabiciune musculara pe acea radacina nervoasa. Durerea este prezenta in mod constant si este corelata cu discul intervertebral herniat. Durerea este numita si sciatica, ea se extinde din spate (punctul fesier) spre coapsa pe portiunea posterioara, pana la nivelul gambei si piciorului.

Cunoastem trei stadii de hernie de disc lombara :

Stadiul 1 - cu iritatrea radacinii nervoase (durere pe traiect radicular);
Stadiul 2 - compresia radacinii (durere si parestezii pe traiect radicular cu modificari ale reflexelor osteotendinoase);
Stadiul 3 - paralizia radacinii (durere, parestezii, pareza/paralizie pe membrul inferior).

Desi in unele cazuri foarte severe este absolut necesara interventia chirurgicala, de cele mai multe ori pacientul poate sa fie scutit de "bisturiu" daca urmeaza un tratament de kinetoterapie (gimnastica medicala) care este recomandat in toate stadiile evolutive ale lombosciaticii de cauza discala . Important este sa adaugam faptul ca programul de recuperare (de exemplu programul Williams) trebuie sa fie individualizat in functie de stadiul boli si de starea pacientului. In perioadele acuta si subacuta nu se face nici un fel de miscare si se recomanda numai fizioterapia si masaj terapeutic (Atentie!!! Acest masaj difera de masajul somatic de relaxare intrucat manevrele acestui masaj sunt diferentiate pentru aceasta afectiune; exista medici care interzic masajul in ideea in care acesta ar putea creste durerea mai mult, insa ei se refera la masajul somatic si nu la cel terapeutic).

In perioada de remisiune (refacere) singurul tratament recomandat este KINETOTERAPIA. In acest sens este foarte bine sa subliniam ca programul de kinetoterapie( de obicei, programul Williams) nu consta intr-un simplu set de exercitii fizice ,ci este un tratament care cuprinde si sfaturi importante pe care trebuie sa le urmeze pacientul cu hernie de disc in viata cotidiana.

PUTETI OBTINE MAI MULTE INFORMATII ACCESAND DATELE DE LA SECTIUNEA CONTACT!!!

 

www.kinetomedica.ro

www.discopatie-lumbago.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aa...(07-10)

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site