Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Distrofie musculara tratament (05-09) Notepad
 

 In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de gimnastica medicala (kinetoterapie) individualizate pentru pacienti diagnosticati cu distrofie musculara. In cursul unei sedinte de gimnastica medicala (kinetoterapie) sau fizioterapie pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.

Programari la tel. 031.429.50.58 sau 0722555112

Pentru pacienti care nu pot sa se deplaseze la cabinetele noastre avem o echipa de kinetoterapeuti care se deplaseaza la domiciliul pacientului.

    Distrofia musculara este o afectiune ereditara care se caracterizeaza prin deteriorarea partiala sau totala a musculaturii corporale. Uneori pacientul care sufera de distrofie musculara poate sa atinga un grad de invaliditate maxima. Muschii afectati in aceasta boala sunt cei  scheletici controlati voluntar de scoarta manifestandu-se prin diminuarea progresiva a fortei si rezistentei musculare. Din punct de vedere anatomic, fibrele musculare afectate sunt necrozate fiind inlocuite in totalitate de tesut conunctiv adipos. Uneori boala poate sa influienteze atat muschiul miocardic cat si pe cei ai altor organe.
Cele mai frecvente distrofii musculare sunt:
-distrofia musculara Becker
-distrofia musculara Duchenne

Copiii care sunt diagnosticati cu aceasta boala au probleme cu urcatul si coboratul scarilor, dificultati la mers, lipsa de coordonare, dificultati prin ridicarea bratelor sau memebrelor inferioare, au o forta musculara diminuata si slabita, aparand astfel o invaliditate progresiva. Se pot observa si modificari ale coloanei vertebrale  (scolioza, cifoza) si deasemenea pot aparea si probleme respiratorii.


Tratamentul pentru distrofia musculara


In cazul distrofiei musculare, indiferent de tipul acesteia nu exista un tratament care sa vindece boala complet.
Tratamentele adjuvante care se pot utiliza insa, pot fi grupate astfel:
-    Kinetoterapia (gimnastica medicala) – ajuta la intretinerea mobilitati si functionalitati musculare, articulare si osoase.
-    Fizioterapia- actioneaza impotriva durerilor si creste tonusul muscular prin mecanisme de forma “hold-relax”


Acestora li se asociaza cu succes tratamentul medicamentos sau in cazurile mai grave cel chirurgical.


 

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site