Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Masaj la domiciliu
 


      
Masaj la domiciliu pacientului

» MASAJ DE RELAXARE
» MASAJ ANTICELULITIC
» MASAJ TERAPEUTIC (MEDICAL)
» REFLEXOTERAPIE
» DRENAJ LIMFATIC
» MASAJUL GRAVIDEI (MASAJ PRENATAL)
» MASAJUL SUGARULUI (MASAJ PENTRU BEBELUSI)
» TEHNICA CYRIAX (MASAJ TRANSVERSAL PROFUND)
» PRESOPUNCTURA
» METODA SHIATSU
In cadrul cabinetelor noastre din Bucuresti incercam sa cream o atmosfera cat se poate de placuta si de speciala pentru efectuarea unei sedinte de masaj si va informam ca dispunem de personal calificat, garantand maxima responsabilitate si profesionalism.

Nu sunt cunoscute primele documente in care a aparut cuvantul masaj , dar se presupune ca primii oameni care au pus bazele masajului sunt chinezi, indieni sau egipteni. Este cunoscut faptul ca masajul este practicat de chinezi de peste 3000 de ani in cadrul medicinii traditionale chineze. In epoca moderna, masajul se dezvolta atat in cadrul medicinii cat si in cel al educatiei fizice si sportului. Tehnica lui se perfectioneaza si aplicatiile se extind in mai multe tari europene precum: Suedia, Franta, Anglia, Germania si Rusia. In aceste tari, masajul este folosit nu numai de catre medici, ci si de catre profesorii de sport.

Se pare ca primii medici care au introdus masajul in clinici au fost ortopezii, chirurgii traumatologii si reumatologii. In Suedia, Pehr Henrik Ling (1776-1839) pune bazele stiintifice ale masajului si gimnasticii medicale . Elevii lui au perfectionat tehnica si au inmultit aplicatiile masajului suedez , care s-a raspandit in toata lumea.

Cei care au adus in Romania si in Bucuresti notiunea de masaj , dar care s-au remarcat si ca fondatori ai gimnasticii medicale in tara noastra, sunt regretatul Prof.Dr. Adrian Ionescu si elevul lui Prof.Dr.Radovici Petre (profesorul nostru, al absolventilor Facultatii de Kinetoterapie din Bucuresti) care, prin numeroasele lor publicatii medicale au contribuit la formarea de noi specialisti in masaj si in kinetoterapie.

Este important sa subliniam faptul ca masajul nu trebuie facut acasa (masaj la domiciliu), deoarece conditiile oferite de un cabinet de masaj sau salon de masaj sunt incomparabile cu conditiile de acasa iar efectul de relaxare este diferit.

Se pot descrie mai multe tipuri de masaj :

» Masaj somatic

creaza o stare de relaxare profunda,imbunatateste circulatia sanguina si pe cea limfatica prin eliminarea toxinelor din corpul uman. In general masajul are efect antistres. Masajul somatic este recomandat tuturor persoanelor indiferent de sex si varsta: sugari, nou-nascuti, copii, adolescenti si adulti.

» Masaj terapeutic (medical)

trebuie sa fie efectuat de catre un specialist (o persoana ce are cunostinte medicale). In general se asociaza cu alte tipuri de tratament (fizioterapie-in perioada acuta, kinetoterapie - in perioada de remisiune sau chiar cu reflexoterapie). Masajul terapeutic cuprinde manevre terapeutice care sunt aplicate in functie de afectiunea tratata si stadiul bolii si are ca obiectiv ameliorarea sau vindecarea completa.

» Masaj anticelulitic

este efectuat prin manevre terapeutice specifice luptand impotriva acumulari de apa, toxine si grasime la nivelul tesutului adipos (celulita). Cu ajutorul acestor manevre se diminueaza stratul de grasime si se distrug celulele adipoase fara spargerea capilarelor (fara vanatai). Noi recomandam ca masajul anticelulitic sa se faca in cabinete medicale (unde priza manevrei de framantat este efectuata corect) si nu in saloane de infrumusetare (cum este cazul in Bucuresti) unde personalul nu este calificat din punct de vedere medical si unde se promoveaza ideea ca un masaj anticelulitic realizat corect trebuie sa se finalizeze obligatoriu cu aparitia vanatailor (complet gresit).

» Drenaj limfatic

reprezinta o tehnica de masaj terapeutic prin care limfa este directionata catre colectoarele limfatice mari (de obicei in afectiuni precum "brat gros" sau "elephantiasis", afectiuni ce apar in urma unor extirpari ganglionare) Se efectueaza manual sau cu ajutorul unor aparate de drenaj limfatic si actioneaza asupra lanturilor de ganglioni limfatici (se recomanda obligatoriu dupa operatie de cancer la san). Actioneaza cu success si asupra edemelor.

» Masajul gravidei (masaj prenatal)

este bine cunoscut faptul ca in timpul sarcinii corpul femeii sufera de un discomfort neplacut din cauza unor transformari fiziologice prezente in aceasta perioada. Aceste senzatii neplacute sunt localizate cu preponderenta la nivelul coloanei vertebrale (zona lombara) si pe membrele inferioare. Ele pot fi indepartate prin manevre de masaj prenatal . Masajul prenatal previne aparitia spasmelor musculare, faciliteaza circulatia venoasa de intoarcere, previne aparitia edemelor, ajuta la decontracturarea musculaturii paravertebrale.

» Masajul sugarului (masaj pentru bebelusi)

Aceasta forma terapeutica de masaj este considerate de catre majoritatea medicilor ca fiind primul pas de socializare a sugarului. Masajul sugarului reprezinta o stimulare psiho-somatica cu ajutorul careia bebelusul primeste o multime de informatii despre mediul conjurator. Masajul sugarului ajuta la dezvoltare psiho-motorie a bebelusului , reduce agitatia sugarului , stimuleaza digestia si circulatia sanguina si ii regleaza pofta de mancare. In cabinetul nostru acest tip de masaj se asociaza cu gimnastica medicala (kinetoterapie) pentru sugarii cu diferite afectiuni sau cu exercitii specifice varstei pentru bebelusii sanatosi.

» Reflexoterapie

este un tip de masaj terapeutic prin care sunt deblocate canalele energetice si eliminate acumularile de toxine din organismul uman. Prin manevre de masaj reflexogen sunt stimulate punctele reflexogene ceea ce duce la imbunatatirea circulatiei sanguine, la facilitarea transportului de toxine si la eliminarea lor, la reducerea tensiunii arteriale si la inlaturarea stresului. Intr-un cabinet de reflexoterapie , care respecta din punct de vedere stiintific modul de efectuare a manevrelor de reflexoterapie , trebuie sa se stimuleze atat punctele reflexogene din talpa cat si cele din palme si de pe coloana vertebrala.

» Presopunctura

reprezinta un procedeu de masaj terapeutic efectuat de pacient ( autopresopunctura ) sau de catre un terapeut si consta in manevre ce se realizeaza prin presiuni alternante ale unor puncte situate pe meridianele de presopunctura . Apasarea se executa cu varfurile degetelor in sens concentric sau excentric. Presopunctura este inrudita cu acupunctura fiind insa mai putin agresiva decat aceasta deoarece nu se folosesc ace de acupunctura .

» Metoda SHIATSU

putem s-o caracterizam ca fiind un tip de presopunctura care actioneaza asupra punctelor profunde de pe meridianele energetice . Aceasta metoda controleaza starea interna a organismului prin manipularea tesuturilor externe si are ca efect relaxare generala a organismului.

» Tehnica Cyriax (masaj transversal profund)

Actioneaza asupra zonei traumatizate exact pe punctul dureros. Se executa cu ajutorul a doua degete si se aplica o frictiune profunda transversal, perpendicular pe directia ligamentelor sau fibrelor musculare interesate de traumatism. Timpul unei sedinte de tehnica Cyriax nu trebuie sa depaseasca 10 minute.

Ameliorarea migrenelor si a cefaleelor, eliminarea toxinelor, imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, inducerea unei stari de bine (fizic si emotional), reducerea stresului, diminuarea contracturilor si eliminearea tensiunii musculare, cresterea mobilitatii articulare, imbunatatirea capacitatii de concentrare, inlaturarea oboselii mentale si fizice, calmarea durerilor reprezinta doar cateva dintre efectele benefice ale masajului .
 

 www.masaj-masaj.ro

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aaa..(06-10)

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site