Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Masaj terapeutic (medical)
 


PROGRAMATI-VA LA ORICARE DINTRE CABINETELE DE MAI JOS PENTRU URMATOARELE TIPURI DE MASAJ:

» MASAJ TERAPEUTIC (MEDICAL)
» MASAJ DE RELAXARE
» MASAJ ANTICELULITIC
» REFLEXOTERAPIE
» DRENAJ LIMFATIC
» MASAJUL GRAVIDEI (MASAJ PRENATAL)
» MASAJUL SUGARULUI (MASAJ PENTRU BEBELUSI)
» TEHNICA CYRIAX (MASAJ TRANSVERSAL PROFUND)
» METODA SHIATSU

Programari la tel. 031.419.50.58 sau 0722555112

 

 Masaj terapeutic (medical)


Masajul medical consta intr-o grupare sistematica de manipulari executate manual asupra tesuturilor corpului uman in scop terapeutic sau profilactic. Procedeele manuale ale masajului constau in alunecari, frictiuni, framantari ale tesuturilor moi (piete, sesut subcutanat, muschi, ligamente, tendoane, vase, nervi, etc.), manipulari ale segmentelor corporale sau lovituri ritmice, cu intensitate adaptata dupa obiective.

Desi masajul medical se poate aplica folosind anumite instrumente periferice, nimic nu se compara cu mana terapeutului deoarece aceasta dispune de terminatii nerfoase si o serie de receptori capabili sa sesizeze in timp real contractiile refleze ale muschilor, gradul de tensiune intramusculara, elasticitatea tesuturilor, diferite neregularitati anatomice, varice sau lipoame, etc. Procedeele de masaj se executa cu o anumita tehnica si intr-o anumita ordine, in functie de afectiuni si obiective. Pe langa masurile de igiena obligatorii se tine in permanenta cont si de specificatiile medicale. Exista o serie de afectiuni in care un masaj efectuat necorespunzator nu numai ca nu aduce efectele benefice scontate dar pot agrava mult starea pacientului (hernii de disc, lombosciatica, discopatii, spondiloza cervicala si multe altele).

Masajul medical poate fi partial (efectuat pe anumite segmente sau suprafete ale corpului) sau general (manevrele de masaj se adreseaza intregului corp). De obicei, un masaj partial dureaza intre 10 si 30 de minute, iar cel general nu trebuie sa depaseasca 60 de minute. Masajul medical necesita o buna pregatire a terapeutilor si este recomandat ca acesta sa fie practicat doar de catre kinetoterapeuti, un curs de masaj de cateva luni neputand oferi toate cunostiintele medicale necesare conceperii si finalizarii unui plan masoterapeutic complex.

Cateva dintre afectiunile in a caror proces de recuperare masajul medical este obligatoriu:
- leziuni ale pielii si ale structurilor continute de aceasta
- leziuni ale muschilor si ale tendoanelor
- leziuni osoase, articulare sau sechele ale acestora
- leziuni ale nervilor periferici
- afectiuni neurologice centrale
- afectiuni ale sistemului circulator
- afectiuni organice
- afectiuni ale aparatului locomotor

Principalele efecte ale masajului medical sunt:
- cresterea metabolismului bazal
- influentarea functiilor organelor interne afectate care se manifesta prin senzatii dureroase ale peretelui toracic sau abdominal (zone Head); actionand prin masaj asupra acestor zone se actioneaza reflex asupra functiilor organelor profunde
- indepartarea oboselii musculare
- imbunatatirea somnului si bunei dispozitii
- stimularea functiilor aparatului vascular
- stimularea functiilor aparatului nervos
- stimularea functiilor aparatului respirator
- imbunatatirea oxigenarii sistemului nervos central

Substantele folosite netru efectuarea masajului medicat trebuie sa asigure o buna lubrifiere, astfel incat mana maseurului sa alunece usor pe piele. Se folosesc astfel creme grase uleiuri (pentru masajul umed) sau diverite pulberi (pudra de talc) pentru masajul uscat. Personal, recomand uleiul de corp, uleiul de parafina combinat cu diverse esente aromatice sau uleiul de masline. Pudra de talc, in timp lezeaza tegumentul terapeutilor si provoaca aparitia unor rani sau chiar infectii la nivelul degetelor. Pe langa aceasta, masajul uscat nu confera aceeasi sensibilitate, flexibilitate si precizie maseurului.SURSA: www.recuperaremedicala.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aa...(28-10)

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site