Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Parapareza
 

 

   In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de gimnastica medicala (kinetoterapie) individualizate pentru pacienti diagnosticati cu parapareza spastica, parapareza flasca, tetrapareza, monopareza, hemiplegie, paraplegie, accident vascular cerebral (AVC) etc. In cursul unei sedinte de gimnastica medicala (kinetoterapie) sau fizioterapie pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.

 Programari la tel. 031.429.50.58 sau 0722555112

Pentru pacientii care nu se pot deplasa la cabinetele noastre avem o echipa de kinetoterapeuti care se deplaseaza la domiciliul pacientului.


 

   Parapareza rezulta cel mai frecvent dintr-o leziune intraspinala la nivelul sau sub nivelul coloanei toracice superioare. Un nivel senzorial pe trunchi identifica nivelul aproximativ al leziunii spinale. Alte cauze de parapareza includ alte leziuni de neuron motor central (leziuni parasagitale si hidrocefalia) si leziuni de neuron motor periferic (afectiuni ale celulelor cornului anterior, sindromul de coada de cal si neuropatii atipice periferice).
Parapareza acuta datorata unei boli a maduvei spinarii poate fi dificil de distins de afectiuni vizand neuronii motori periferici sau emisferele cerebrale. in parapareza sau paraplegia din boala acuta a maduvei spinarii, deficitul de neuron motor central este de obicei asociat cu incontinenta urinara si fecala si adeseori cu amorteala membrului inferior, care se extinde cranial pana la un anumit nivel al trunchiului; tonusul e tipic flasc si reflexele tendinoase absente. Cu un nivel senzorial si cu implicarea sfincteriana, abordarea diagnostica incepe cu un studiu imagistic al maduvei spinarii (ura 21-3). Posibilitatile de diagnostic includ metastazele epidurale, hematomul epidural si ischemia maduvei spinarii din cauza unei fistule arterio veno ase durale sau a altei anomalii vasculare, fiecare dintre ele necesitand interventie imediata. Acestea trebuie sa fie diferentiate de mielita transversa si de leziunile din afara coloanei vertebrale (modulul 373). Bolile emisferelor cerebrale care determina parapareza acuta includ ischemia arterei cerebrale anterioare, tromboza sinusului sagital superior, tromboza venoasa corticala sau hidrocefalia acuta. Daca semnele de neuron motor central sunt asociate cu somnolenta, confuzie, convulsii sau alte semne corticale, dar nu cu un nivel senzorial deasupra trunchiului, abordarea diagnostica incepe cu un RMN cerebral. Parapareza este parte a sindromului de coada de cal care poate rezulta din traumatismele coloanei inferioare, a unei hernii de disc de linie mijlocie sau a metastazelor intraspinale lombare; desi sfincterele sunt afectate, flexia soldului este frecvent resimtita ca o senzatie pe fata anterolaterala a coapselor. Parapareza este rar cauzata de polineuropatia acuta demielinizanta (cea mai obisnuita forma a sindromului Guillain-Barre) sau rar de o miopatie. In astfel de cazuri, studiile electro-fiziologice ajuta diagnosticul si reorienteaza evaluarea ulterioara (modulele 381 si 383).

Parapareza subacuta sau cronica cu spasticitate este cauzata de boala de neuron motor central. Cand parapareza se dezlta in saptamani sau luni, cu pierderea sensibilitatii membrelor inferioare si cu interesare sfincteriana, afectiunile posibile ale maduvei includ scleroza multipla, tumori intraparen-chimatoase, compresia cronica a maduvei spinarii din cauza bolii degenerative a maduvei, degenerescenta combinata subacuta din cauza deficitului de vitamina B12 si bolile ereditare. Scleroza multipla cronica progresiva apare de obicei in decada a patra sau a cincea, cu parapareza progresiva (modulul 376). Glioamele primare al maduvei spinarii produc tipic o mielopatie progresiva, care este dureroasa (modulul 375). Abordarea clinica incepe cu un RMN sau o mielografie pentru vizualizarea maduvei spinarii.

Daca studiul imagistic este normal si spasti-citatea este prezenta, RMN cerebral poate fi de asemenea indicat. Daca semnele corticale sunt prezente, meningiomul parasagital sau hidrocefalia cronica sunt probabile si RMN cerebral este testul initial. Progresia de luni pana la ani poate fi de asemenea datorata afectiunilor degenerative, precum scleroza laterala primara (modulul 370) sau afectiunilor ereditare, cum ar fi parapareza spastica familiala si adreno-mieloneuropatia (modulul 373). In situatii rare in care parapareza cronica se datoreaza disfunctiilor de neuron motor periferic sau slabiciunii miopatice, localizarea este suspectata de obicei pe baza semnelor clinice si confirmata prin EMG si prin teste de conducere nerasa.

 

 

 

 

Sursa.  www.medicultau.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aa..(08-12-09)

 

kinetoterapia si tratament - mese de masaj (paturi)

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site