Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Primul transplant de cornee artificiala din tara
 

 

Primul transplant de cornee artificiala din tara


Dr. Norbert Czumbel a efectuat joi, la Clinica privata de oftalmologie din Oradea, in premiera nationala, un transplant de cornee artificiala la un pacient in varsta de 51 de ani, folosind cornee AlphaCor, elaborata pentru inlocuirea corneei scarificate sau grav bolnave.
Medicul specialist a declarat pentru AGERPRES ca este o operatie deosebita, pentru ca este un implant din material plastic special care se poate aplica mai ales la pacientii care au sanse foarte reduse pentru transplant uman. Implantul artificial este recomandat acelor pacienti care au suferit mai multe transplanturi de cornee nereusite sau cand pericolul rejectiei corneei este mare, dandu-le si acestora o sansa la recuperarea vederii.
„Este un fel de cheratoproteza. Operatii de acest tip s-au mai facut in urma cu 15 ani, in Australia, apoi in Statele Unite, in Germania si Cehia. In Romania, ca si in Ungaria, unde lucrez de zece ani, nu s-a mai practicat o asemenea operatie” - a precizat dr. Norbert Czumbel.
In tarile occidentale unde exista banci de cornee si un numar suficient de transplanturi cu cornee umana, foarte putini pacienti ajung pana la acel stadiu in care nu mai pot fi ajutati decat cu implant artificial.
Pacientul din Sfantu Gheorghe operat joi suferea de o degenerescenta corneana si in ultimii 30 de ani a suferit doua transplanturi de cornee. Operatia se face in doi pasi. Mai intai se implanteaza corneea artificiala intre lamelele corneei, dupa care se asteapta trei luni, timpul minim necesar pentru biointegrare. Dupa aceasta, printr-o operatie mult mai simpla, se face o gaura centrala pe lamela exterioara, pentru ca lumina sa patrunda pe retina si pacientul sa-si recupereze vederea.
„Daca lucrurile merg bine, adica organismul se adapteaza cu grefa, dupa aceasta a doua interventie ne putem astepta la imbunatatirea vederii”, a spus medicul Norbert Czumbel.
Pacientul va ramane inca doua zile la clinica din Oradea, dar va necesita supraveghere periodica in urmatoarele trei luni din partea unui medic de specialitate.
Operatia a costat, in total, 4.500 de euro. Implantul de cornee naturala nu se practica inca la Clinica de oftalmologie privata din Oradea, din lipsa de donatori, dar in tarile occidentale, spune medicul, o asemenea interventie se ridica la 8.000-10.000 de euro.
Doctorul Czumbel, originar din Bihor, lucreaza de mai bine de un deceniu in Budapesta, la Clinica universitara si la Spitalul Jáhn Ferenc. El a fost asistat in interventia medicala de dr. Radó Gábor (medic primar al sectiei de oftalmologie de la Spitalul István din Budapesta), directorul clinicii oradene.
Centrul oftalmologic privat de la Oradea, infiintat de Medsystem SRL, situat pe bd. Gen. Magheru nr. 1, s-a deschis in data de 10 septembrie 2008 si functioneaza in aceeasi cladire in care isi desfasoara activitatea si Centrul de diagnosticare precoce a cancerului, in fostul sediu al Spitalului de Boli Infectioase. Imobilul a fost retrocedat Bisericii romano-catolice, care l-a inchiriat, partial, celor doua centre.
Dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, evaluata la standarde europene, centrul se adreseaza nu doar bihorenilor, ci si pacientilor din toata tara. Mii de persoane au fost supuse, in acest rastimp, consultatiilor oftalmologice, in timp ce altele, de ordinul sutelor, au beneficiat de interventii chirurgicale. Clinica a incheiat un contract cu Centrul de Diabet de la Spitalul Clinic Judetean, prin care 20 de diabetici sunt, lunar, consultati gratuit la ochi.

 

Sursa. www.romedic.ro

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site