Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Scolioza - exerciti pentru scolioza
 

 

In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de gimnastica medicala individualizate pentru pacienti diagnosticati cu diferite deficiente ( scolioza, lordoza, cifoza, cifo-scolioza). In cursul unei sedinte de gimnastica medicala pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.

Programari la tel. 031.429.50.58 sau 0722555112

 

 

 Coloana vertebrala este formata din 33-34 vertebre, dintre care : 7 cervicale, 12 dorsale, 5 lombare, 5 sacrale si 4-5 coccigiene. Deviatiile coloanei vertebrale se pot clasifica in :  deviatii ale coloanei vertebrale in plan frontal (de exemplu, SCOLIOZA) sau deviatii ale coloanei vertebrale in plan sagital (de exemplu, CIFOZA sau LORDOZA). Mentionam ca aceasta clasificare este una succinta insa cuprinde cazurile cel mai des intalnite. Evident ca pot exista si combinatii ale acestora precum CIFO-LORDOZA sau CIFO-SCOLIOZA. Trebuie insa facuta diferentierea intre deficienta deja instalata si atitudinea anormala care ofera un teren favorabil pentru instalarea deficientei, in cazul in care nu se trateaza prin kinetoterapie.

Aceasta diferenta se face in urma analizei radiografiei coloanei vertebrale si a pacientului in sine (de exemplu: "SCOLIOZA" sau "ATITUDINE SCOLIOTICA", aceasta din urma nereprezentand deficienta deja instalata ci doar un reflex gresit de postura). In ambele cazuri insa trebuie sa se apeleze la kinetoterapie, aceasta fiind singura forma de tratament pentru deficientele de coloana care nu sunt monstroase si deci nu necesita interventie chirurgicala. Chiar si in cazul purtarii unui corset trebuie facute sedintele de kinetoterapie. In caz contrar se poate ajunge la asimetrii de bazin care vor afecta in timp mersul, la gibozitati toracale ("cocoase"), la dificultati respiratorii datorate expansiunii limitate a cutiei toracice etc.

Cand este depistata din timp, scolioza poate fi tratata fara a se mai ajunge la interventii chirugicale. Pentru curburi ale coloanei vertebrale de pana la 30 grade singurul tratament este kinetoterapia (gimnastica medicala sub indrumarea unui specialist-kinetoterapeut). Kinetoterapia este importanta pentru tonifierea musculaturii paravertebrale care sustine coloana, ajuta la flexibilitatea si mobilitatea coloanei si sterge reflexul gresit de postura instaurandu-l pe cel corect. De la 30 grade la 50 grade se recomanda pe langa kinetoterapie (gimnastica medicala) si purtarea unui corset, care previne agravarea curburii. In cazul curburilor de peste 50 grade singurul tratament este tratamentul chirurgical.


Tipurile de scolioze pot fi :
Scolioza cu o singura curbura

scolioza in forma literei "C" (dreapta sau stanga)

 
Scolioza cu doua sau trei curburi

scolioza in forma literei "S" (dreapta sau stanga), in care curburile alterneaza de o parte si de alta a coloanei in mod compensator.

De aceea este foarte important ca sedintele de kinetoterapie sa se desfasoare intr-un cabinet de kinetoterapie sub supravegherea unui kinetoterapeut, intrucat programul terapeutic difera in functie de tipul scoliozei.


Scolioza
Tratamentul prin kinetoterapie (gimnastica medicala)

urmareste sa corecteze deviatiile coloanei vertebrale si sa mentina aceasta corectare, sa opreasca evolutia scoliozelor, sa reduca tulburarile functionale si asimetriile secundare ale corpului.Printre oameni sunt cunoscute multe tipuri de tratament pentru scolioze (acupunctura, reflexoterapie, chiropraxie, tratamente naturiste etc.), dar medicina contemporana recunoaste numai trei tipuri de tratament care sunt reconoscute de Organizatia Mondiala Pentru Sanatate anume:

1.TRATAMENT PRIN KINETOTERAPIE (GIMNASTICA MEDICALA)
2.TRATAMENT ORTOPEDIC (corset)
3.TRATAMENT CHIRURGICAL

Atentie parinti!!!!!!! Duceti copiii la cabinete de kinetoterapie daca stiti ca acestia au deficiente de coloana(scolioze,cifoze). Avantajul este acela ca pana la 18 ani o deficienta de coloana se poate recupera total daca urmati tratament de kinetoterapie. Dupa aceasta varsta, coloana "nu se mai indreapta" intrucat sistemul osos se opreste din dezvoltare si atunci, se lucreaza pentru stagnarea evolutiei deficientei si limitarea aparitiei complicatiilor acesteia.

Sursa. www.scolioza-scolioza.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aa..(06-10)

 

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site