Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Sindromul de coada de cal
 

 

 In cabinetele noastre din Bucuresti va oferim programe individualizate de recuperare medicala (kinetoterapie) pentru pacienti diagnosticati cu sindromul de coada de cal. In cursul unei sedinte de gimnastica medicala pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.

Programari la tel 031 429 50 58 sau 0722 555 112   Sindromul de coada de cal este intalnit destul de rar, determinat de un fragment liber voluminos în canalul vertebral, fragment tumoral sau infectie. Se caracterizeaza prin durere severa cu debut brusc si semne neurologice multiradiculare. Poate constitui o urgenta chirurgicala si de aceea investigatiile imagistice constituie o prioritate. Radiologia simpla a coloanei lombare nu este de ajutor, in schimb CT cu rezonanta magnetica nucleara (RMN) si, in indicatii speciale mielografia-CT constituie indicatii de electie. Investigatiile radiologice sunt si ele grevate de limite, anomaliile anatomice lombare fiind frecvente si la cei care nu au dureri lombare, iar incidenta acestora creste cu varsta, in timp ce descoperiri imagistice care nu au corespondent in simptomatologia bolnavului nu sunt utile. De regula, studiile diagnostice sunt indicate: cand se suspecteaza patologie sistemica, atunci cand se evaluaeza indicatia chirurgicala si in cazul lipsei de raspuns la terapia aplicata. Dintre factorii de risc care impun recurgerea precoce la investigatii imagistice enumeram: varsta peste 50 de ani, anamneza de neoplazie, suspiciunea de spondilita ankilopoietica, febra, deficite neurologice majore, evolutie trenanta cu lipsa ameliorarii simptomatologiei, utilizarea de corticosteroizi, trauma semnificativa, etc.

Tratamentul durerii lombare acute si a durerii acute de membru inferior presupune: anamneza atenta, examianre fizica si suport psihologic. Se recomanda repaus fizic si efort progresiv, terapie analgetica de scurta durata, tratament simptomatic, control si educatia sanitara a pacientului. Terapiile pasive au valoare limitata si rareori durerea lombara acuta este indicatie de abordare chirurgicala; discul herniat se resoabe de cele mai multe ori bolnavul devenind asimptomatic.

Persistenta durerii lombare peste 4-6 saptamani presupune reevaluarea atitudinii medicale. Se repeta investigatiile imagistice pentru a elucida cauzele evolutiei trenante. Se iau in consideratie factorii psihosociali si structurali. Dintre cauzele evolutiei trenante amintim: discul herniat, stenoza spinala, motilitate anormala, neoplasm, infectii, fracturi, etc. Tratamentul durerii lombare recurente implica un nou trial de terapie conservatoare, reevaluare atenta si, in caz de recurente frecvente, se va pune in discutie optiunea rezolvarii chirurgicale. Se va tine întotdeauna cont de ocupatia bolnavului, element critic de stategie terapeutica.

Durerea lombara cronica poate surveni in absenta oricarei patologii identificabile, cu sau fara implicare neurologica, iar investigatiile imagistice si electro-diagnostice pot oferi date extrem de variabile. Factorii de mdiu trebuie evaluati cu atentie. Abordarea terapeutica va fi intotdeauna prudenta, iar inainte de interventia chirurgicala trebuie obiectivata cu mare atentie patologia structurala. Reintegrarea profesionala poate fi dificila, cu sau fara recurgerea la solutia chirurgicala si trebuie avuta in vedere componenta psihica: vom avea de tratat nu numai coloana, ci si sindromul depresiv care insoteste durerea cronica! Criteriile de indicatie chirurgicala pentru sciatica sunt: durere incapacitanta care iradiaza sub genunchi, semne de compresie radiculara, esecul terapiei conservatoare, date imagistice concordante cu simptomatologia etc., în timp ce criteriile de indicatie chirurgicala pentru durere lombara cronica fara sciatica nu sunt precis stabilite. Tipurile de interventii chirurgicale sunt variate: discectomie, microdiscectomie, injectarea de chimopapaina, discectomie percutana, coagularea discului, etc. Publicam mai jos rezultatele unei metaanalize a unui numar de 436 de articole din literatura de specialitate din perioada 1966-1991 referitoare la rezultatele chirurgiei pentru hernierea discului lombar:sursa. www.arsd.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aaa...(20-10)
 

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site