Alfakinetic sector 1 - PIATA VICTORIEI
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Spondiloza toracala
 

In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de gimnastica medicala (kinetoterapie) individualizate pentru pacienti diagnosticati cu spondiloza cervicala, spondiloza dorsala (toracala) sau spondiloza lombara. In cursul unei sedinte de gimnastica medicala (kinetoterapie) sau fizioterapie pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.

Programari la tel 031 429 50 58 sau 0722 555 112

 

  Spondiloza toracala este o forma de reumatism degenerative produa de uzura discurilor intervertebrale, insotita de modificari de structura a corpurilor vertebrale, osteofite/ciocuri la nivelul corpurilor vertebrale. Apare mai frecvent la adolecenti (pana la 18 ani) si mai ales la exul feminine. Din tinerete trebuie sa fim atenti la starea coloanei vertebrale pentru a ne pastra sanatatea pe parcursul vietii.  In pubertate, spondilopatia juvenila provoaca dureri de cap, ameteli, dereglarea somnului, scaderea concentratiei, deformarea coloanei vertebrale, dureri de spate, muschi, maini, picioare, irascibilitate, dereglarea circulatiei periferice, etc.    Daca nu se iau masuri din timp, cu varsta starea sanatatii se deterioreaza. Apar schimbari degenerativo-distrofice mai profunde in scheletul osos, in sistemul cardiovascular, respirator, endocrin, in sistemul central nervos si cel vegetativ, in organele interne.  Durerile de cap devin mai dure, mai dese. Ametelile si dezechilibrul, lumbago, isioradiculita, brahialgiile, paresteziile, circulatia periferica proasta, aparitia varicelor sunt unele din simptomele care trebuie sa ne alarmeze.    

         In urma proceselor degenerative se formeaza ciocuri la corpul sau pediculii articulari ai vertebrelor. Se micsoreaza distanta dintre vertebre. Deseori inelul cartilaginos care tine discul intervertebral devine slab si se intinde in diferite directii comprimand discul, formand hernii.  

      In momentul deplasarii vertebrelor numai cu 0, 1 mm se formeaza un blocaj segmentar cu spasmul muschilor si comprimarea nervului si a vaselor din segmentul corespunzator vertebrei deplasate.    Cu cat comprimarea sau blocajul este mai indelungat cu atat durerea este mai puternica si dupa schimbarile locale port aparea dereglari si in organele interne. Paralel coloanei vertebrale trece canalul energetic principal ce repartizeaza energia organismului intreg.     Daca acest canal energetic principal nu functioneaza ritmic, se diminueaza energia biocampului nostru exterior, a tuturor organelor si a celulelor. Incep sa apara diferite afectiuni si pe plan fizic si pe plan psihic.Scade capacitatea de a capta energiile cosmice si telurice si de a le transforma in bioenergia atat de necesara pentru functionarea normala a tuturor sistemelor organismului viu.

  Simptomele spondilozei sunt resimtite de foarte multa lume.Spondiloza toracala provoaca uneori  ameteli, dezechilibru. In dereglarile sistemului vegetativ nervos mai grave apar anxietatea, depresii nervoase, palpitatiile inimii, transpiratie abundenta,schimbari psihoemotionale si comportamentale, hipostezie in segmentul afectat, dureri intre omoplati, senzatia de nod in gat etc.

TRATAMENT

Tratamentul pentru spondiloza toracala este:

1.     In prima faza se foloseste fizioterapia si masaj terapeutic

2.     A -2-faza (cand durerea o sa dispara) se foloseste kinetoterapia (gimnastica medicala) si masajul terapeutic

  Autor-Colaborator

  PETREA MARIANA - kinetoterapeut

 
Despre noi
DESPRE NOI
 
 Primul Centru Alfakinetic a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
 
Servicii creare site creare site